Ridebaner opbygning

Anlægning & opbygning af ridebaner

Anlæg af ridebaner er ikke bare at lave en fast bund med noget tilfældigt sand på. Det er en ret kompliceret og svær opgave, som kræver stor ekspertise, samt at man analyseret omgivelser der er hvor ridebanen skal placeres, så du får det mest optimale underlag.

​Hos Thorup Nielsen opbygger vi altid ridebanen helt fra bunden.Vi har mere end 20 års erfaring med opbygning at ridebaner og har lavet mere end 200 baner over hele landet!​

Vi har blandt andet lavet ridebaner for Ikast Rideklub, Silkeborg rideklub, Kolding rideklub og mange flere. Derudover har vi også leveret ridebanen til Hingstekåringen i Herning.

Til udlægning bruger vi laserudstyr for at sikre at banen bliver helt plan eller med en smule fald således vandet kan løbe af, hvis det er det som der er behov for.

Vi tager forbehold for alle forhold ved placeringen af ridebanen

Når placeringen af en ridebane er fundet, er det vigtigt at man tager hensyn til omgivelserne, tilstanden af den jord som banen skal anlægges på, osv.

Som specialister i opbygning af ridebaner tager vi forbehold for alle de nødvendige faktorer, så du er sikret et kvalitets underlag til din hest.

Vi tager blandt andet forbehold for følgende i forbindelse med placering af en ridebane:

 • Terrænet og hældning
 • Naturlig dræn
 • Jordens tilstand på overfladen og samt de dybere jordlag
 • Grundvandets højde
 • Placering af banen i forhold til andre faciliteter, såsom stald
 • Mulighederne for udvidelser i fremtiden
   

Ridebund - Underlag som er sundt for hesten

Det er utrolig vigtigt at man har et godt underlag til ens hest, når de traver rundt på ridebanen. Det er oftest når hesten er på ridebanen at den bliver udsat for størst belastning, i form af spring, gallop osv. derfor er det vigtigt med et skridsikkert og fjedrende underlag som er med til at mindske skader.

Thorup Nielsen har i samarbejde med Bjarne Nielsen udviklet specielt sand til ridebaner. Vi har testet mange forskellige sandtyper og udviklet en super ridebanesand som er ideel til alle formål.

Ridebaner i alle størrelser

Det er kun ved konkurrencer baner der er krav til målene på ridebanen. Og vi tilbyder at lave ridebaner efter kundes behov og ønsker. Man kan dog bruge de krav som er opsat til konkurrence baner som vejledende når man vælge størrelsen på sin ridebane. Især for de mere seriøse og ambitiøse ryttere.

Krav til størrelser af de forskellige ridebaner:

 • Standard dresurbane måler 20x40m
 • Internationale dressurbaner til konkurrence måler 20x60m
 • Udendørs ridebane til spring minimum 50x100m
 • Ridebaner til kørestævner 40x100m, samt 20m afstandszone til tilskuerpladserne
   

Kontakt os og få et tilbyd på anlæg af ridebane

Vi står naturligvis til rådighed, hvis du har yderligere spørgsmål om anlæg af ridebaner. Du kan kontakte os på tlf:​ 24 45 83 17, eller på e-mail: info@thorupnielsen.dk. Du kan også kontakte os her.

ridebaner opbygning erfaring fra mere end 200 ridebaner

Bliv kontaktet

og få et uforpligtende tilbud

Udfyld formularen på kontakt siden
Eller giv os et kald

Vi er din entreprenør
Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf: 24 45 83 17, eller på e-mail: info@thorupnielsen.dk, hvis du har spørgsmål eller vil høre nærmere til vores arbejde. Vi tilbyder altid vore kunder den optimale løsning i forbindelse med alt entreprenørarbejde.

Vi giver gerne et uforpligtende tilbud til både privat, erhverv samt det offentlige.​

Entreprenørfirmaet T. Thorup Nielsen ApS - Ruskærvej 3, 7441 Bording
Telefon: 24 45 83 17
info@thorupnielsen.dk
CVR: 36958464
Cookies